Ik ben oke + Jij bent oke = 100% OKE

BODY DRUM RELEASE

 

Bijscholing BODY DRUM RELEASE

Deze Bijscholing is voor coaches, Therapeuten, Counselors, Bodyworkers.

Eenvoudige interventie die gemakkelijk te combineren is met andere technieken

HOE WERKT BODY DRUM RELEASE?

Het woord release betekent loslaten en vrijgeven. Daarnaast betekent het ook ontspannen, afstand nemen van iets en er ontstaan nieuwe inzichten soms ook op dieper niveau.

Er wordt voornamelijk op de schouders getrommeld, maar soms ook op het hoofd, de rug, de armen, de handen, de benen of de voeten. De methode is geïnspireerd door o.a. de psychotherapie van de psychiater Wilhelm Reich (1897 – 1957), massage, cognitieve gedragstherapie, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Hypnotherapie, Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) en Kinesiologie (Touch for Health).

Het effect van BDR is te vergelijken met de bilaterale activiteit van de REM-fase (Rapid Eye Movements) tijdens het dromen. Het meest opvallende verschijnsel van de REM-slaap is dat de ogen heel snel heen en weer bewegen. Dit hangt samen met de stimulatie van beide hersenhelften. De REM-slaap is voor iedereen nodig om de spanningen van het dagelijks leven te verwerken en een plekje te geven in de hersenen. Als we te weinig slapen en dromen, worden we erg gespannen. BDR bootst de REM-fase na: de cliënt is net als tijdens het dromen bezig met het verwerken en integreren van psychisch materiaal, doordat beide hersenhelften bilateraal worden gestimuleerd.

Verwerking en stimulatie

De effectiviteit van de bilaterale stimulatie die door BDR teweeg wordt gebracht, is wellicht niets anders dan een actief stimuleren van beide breinhelften dat nu om het verwerken van emoties gaat, het oplossen van problemen, het stimuleren van de intuïtie en creativiteit of het maken van een goede beslissing.

Positief effect

Tijdens het trommelen wordt de cliënt ontspannen en komt er een stroom van gedachten en beelden op gang die veel inzichten geven. Soms komen er ook emoties boven die meestal onmiddellijk worden verwerkt. De verhoogde hersenactiviteit wordt geïntegreerd met de gedachten in het bewustzijn. Het is een methode waarvan de positieve effecten al na de eerste sessie merkbaar zijn. Vaak zijn de resultaten enkele dagen of weken na de sessie zelfs nog beter. Cliënten zien na enkele sessies dat negatieve beelden, emoties en gedachten vervagen en minder toepasselijk worden, terwijl positieve gedachten en gevoelens juist levendiger en waardevoller worden.

Full body drum

Voor de meeste mensen is alleen trommelen op de schouders voldoende. Trommelen op het hele lichaam – de ‘full bodydrum’ – is vooral goed voor mensen die beter in hun gevoel willen zakken en krachtiger met de voeten op de grond willen staan.

Verbinding lichaam en geest

 

BodyDrumRelease leidt er o.a. toe dat de cliënt meer zelfvertrouwen krijgt, stress loslaat en ontdekt wat zijn beste competenties zijn. De cliënt ‘zakt meer in zijn lichaam’ waardoor hij zich krachtiger voelt. Alle methoden en technieken die in coaching, psychotherapie en counseling worden gebruikt kunnen met BDR worden gecombineerd en worden daardoor effectiever. Dat komt omdat zowel de mentale, emotionele, fysieke en zijns niveaus van de mens met elkaar worden verbonden en geïntegreerd. De geest en het lichaam worden via deze methode op krachtige wijze met elkaar verbonden en gaan met elkaar samenwerken.  De afwisseling van het werken op mentaal, emotioneel en fysiek niveau is de grote kracht van BDR.

Corona

De workshop wordt gegeven volgens de RIVM richtlijnen, we zorgen voor 1,5 meter en verse lucht. Het trommelen vind dan  plaats op het eigen lichaam en we bewaren 1,5 meter tussen coach en coachee.

 

Datum: 9 oktober 2020 of 23 oktober 2020 of 6 november 2020

Tijd: 10.00-17.00 uur

Locatie: regio Amersfoort

Kosten : 125,00

Incl: koffie/thee/water  en een kleine versnapering, lunch zelf meebrengen.

Certificaat: Naam geboorte datum en handtekening

Aantal deelnemers: max 10