Ik ben oke + Jij bent oke = 100% OKE

Ontspanningsmassage

Ontspannen… het woord zegt het al… laat alles los wat aangespannen is… even helemaal tot rust komen.

Voor wie is ontspanningsmassage bedoeld?
Voel je jezelf wel eens uitgeblust of vermoeid? Heb je last van verkrampte en pijnlijke spieren na een zware werkweek? Dan is een ontspanningsmassage erg geschikt. Maar ook als je verder prima in je vel zit, kan een massage erg prettig zijn. Massage is geschikt voor iedereen die zichzelf goed wil (laten) verzorgen. Wat doet een ontspanningsmassage met je?

De naam ontspanningsmassage zegt het eigenlijk al. Alles is erop gericht om je tot ontspanning te brengen. Een ontspanningsmassage kan, zowel lichamelijk als geestelijk, heel goed preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid.

Een ontspanningsmassage ontspant de spieren, maakt spieren, pezen en gewrichten soepeler, verbetert de bloedsomloop van de spieren en de huid, stimuleert de afvoer van het lymfevocht waardoor ook afvalstoffen en giftige stoffen het lichaam sneller verlaten.

Door de ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei gevolgen van stress (bijv. spanningshoofdpijn, chronische vermoeidheid, stijve nek en rug, slaapproblemen) worden verzacht. Ook zul je merken dat je met een ontspannen lichaam geestelijk makkelijker tot rust komt, zodat de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken kan worden.

Hoe ziet een behandeling eruit?
Voor de massage is er een kort gesprek over eventuele klachten, zodat ik weet of ik bepaalde gedeeltes van het lichaam extra aandacht moet geven. Je kunt daarbij denken aan de bovenrug of schouders. De ontspanningsmassage is een massage direct op de huid, waarbij een massage-olie wordt gebruikt. Naar keuze worden rug, nek, schouders, hoofd, armen, benen tot en met de voeten gemasseerd.

Spieren die te lang strak gespannen zijn gaan pijn veroorzaken. Pijn in de nek, schouders, rug, kuit. Veel mensen lopen ermee door totdat ze elke dag pijn hebben. Het is natuurlijk beter om net ietsje eerder met het lijf aan de slag te gaan. Maar hoeveel last je ook hebt, het is meestal op te lossen. Een massage kan wonderen doen.